Back Logo Aliyah

Afwijzing uitgediept

28 sept '16

Als ik met bepaalde mensen een afspraak had gemaakt en ik keek hier ontzettend naar uit, dan rees er bij mij ook een dergelijke angst dat de afspraak werd afgezegd. Dit gevoel kon soms dagen lang in mijn hoofd zitten en gedachten als “als ze maar niet afzegt” rezen bij tijd en wijle goed op. Een dag van tevoren dacht ik Yes, ik heb zin in morgen en het gaat door! Want die bevestiging had ik immers die dag ervoor nog gevraagd door te vragen hoe laat zal ik er zijn? En ja hoor die avond kwam het appje, Sorry ik ben echt niet van het late afzeggen maar helaas kan ik morgenavond niet! Direct gierden de emoties door mijn lijf en de gedachten raasden door mijn hoofd… Zie je nou wel! Ik ben niet goed genoeg, ik voelde mij aan de kant gezet, ik voelde mij afgewezen. Ze wilde me niet zien, ik was minder belangrijk dan iets of iemand anders… Waarom zei ze af?

Ik liet mijn emoties en gedachten bedaren, ik heb mezelf immers geleerd om eerst mijn emoties te laten zakken alvorens te reageren. Ik begon met mijn zelfanalyse…

1) Ik heb negatieve gedachtes en stop deze direct, want ik praat mijzelf naar beneden. Ik affirmeer een paar keer “ik ben goed genoeg”. Door de vraag aan haar te stellen ‘Waarom zeg je af’ voed ik mijn ego en mijn negatieve gedachtes… Waarom wil ik bevestiging dat ik daadwerkelijk niet goed genoeg ben? Dat ben ik namelijk wel! Wie weet wat de reden is?

2) Ieder mens heeft het recht om zijn dag in te delen hoe hij of zij dat wenst zonder hierover verantwoording af te leggen. Het is letterlijk het EIGEN GEBOORTERECHT.

Het gevoel van afwijzing brandde in mijn hart. Ik dook in dat gevoel en direct schoten er beelden omhoog van een ander leven dat ik in meditatie al eerder voorbij had zien komen. Ik leefde in een stam in Indonesië met mijn uitgehuwelijkte vrouw. Ik kreeg van haar nooit de liefde waar ik zo om smachtte en waar ik zo mijn best voor deed. Ik betrapte haar met een andere man die ze wel haar liefde gaf. Ik heb mij dat hele leven minderwaardig en afgewezen gevoeld en die gevoelens kwamen nu weer omhoog, deze karmische emoties diep geankerd in mijn ziel. Ik ben gestorven met verdriet in mijn hart en een zwaar gevoel van minderwaardigheid en afwijzing…

Daar wastie dan… de reden waarom ik mij bij dit soort dingen afgewezen en minderwaardig voel! Op het moment ik dit realiseerde en hier inzicht in had, voltrok er zich een heling in mij. Er verspreidde zich een sprankelende energie van mijn kruin tot mijn tenen en ik werd omhuld met de kleuren groen, roze en wit. Groen voor heling, roze voor onvoorwaardelijke (zelf)liefde en compassie en wit voor zuiverheid en integratie van levenskracht. Mijn karma werd geheeld en meer levenskracht geïntegreerd. Ik heb mijn gevoelens van afwijzing en minderwaardigheid voor eens en altijd afgewezen… Ik stond weer in mijn kracht, ik was gecentreerd, stond met beide voeten op de grond. Mijn ego liet me met rust en ik had geen oordeel over mijzelf. Ik omarmde alles met Liefde en voelde mij bevrijd van die zware gevoelens en negativiteit…!

Ik vroeg in alle rust terug: Wanneer zullen we dan afspreken? Wat een afspraak afzeggen al niet met een mens kan doen…

Afwijzing uitgediept


Subscribe for Newsletter top