Back Logo Aliyah

Inipi Zweethut Ceremonie

Geen hutten gepland t/m maart 2024!

 

Inipi Purification Lodge is also called a Sweatlodge. These events are physically held in Zeewolde Netherlands, so find here a dutch explanation of our Inipi Purification Sweatlodges: 
 

Waarom een Inipi Zweethut ervaren? 

  • Zweten is goed voor loslaten/cleansen/detoxen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. 
  • Samen komen met heartminded mensen geeft een boost en verbinding. 
  • Je verbinding met onze blauwgroene planeet Moeder Aarde wordt herinnerd, versterkt, verbeterd, dieper gevoeld, keer op keer. 
  • In het donker zitten zorgt ervoor dat egopatronen goed kunnen worden aangekeken en je hier beter mee om leert gaan.
  • Wij zijn graag een voorbeeld over hoe we in ceremoniële wijze in respect met alles en elkaar om gegaan. 
  • Wij hebben veel ervaring met (plantmedicijn) ceremonies dus de gehele dag staat in het teken van vertrouwen, connecten, gezondheid, heling, transformatie, ademen en is ego-loslatend. 
  • En omdat we zoveel tijd binnen in huis spenderen tegenwoordig, is een hele dag buiten verbinden met de aarde zijn al echt een verademing! 
  • You will simply become more humble....
      
Inipi staat ook wel voor Purificatie Lodge oftewel in de volksmond "Zweethut". Het betekent letterlijk ‘opnieuw leven ontvangen’ en ‘het huis van de adem’. Het komt uit de taal van de Noord-Amerikaanse prairie volkeren, oftewel Native Americans. Inipi wordt door de inheemse volkeren gezien als de baarmoeder van Moeder Aarde, waarin een hergeboorte wordt beleefd. Daarom past deze ceremoniële vorm van samenkomen zo goed bij ons, omdat een deel van onze aardse missie is om ons weer terug te verbinden met de (cosmische) baarmoeder. Het is geweldig om een hele dag samen met elkaar met de elementen bezig te zijn.  
 
Voordat we de hut starten, doen we een gezamenlijke stenen ceremonie. We leggen de stenen die we gebruiken in de inipi met een intentie op de vuurbak die we daarna aanzetten. De stenen hebben ongeveer twee á drie uur nodig om warm te worden. Deze tijd gebruiken we om te connecten of waar je wilt een natuurwandeling maken op/om het terrein. De hut zelf ligt aan een zwemvijver, dus alle elementen zijn aanwezig. We leggen de stenen (aarde) op de vuurbak op de aarde in de open lucht aan het water, waar we uiteindelijk in de hut veel water over de stenen gieten om het lekker warm te krijgen. Een dag volledig terug naar de elementen! Een dag waarin je los kunt laten wat niet meer dient, in kunt roepen wat je in je mist/ desired, gesupport door de kracht van de planetaire elementen! De hut werd vroeger ook veel gebruikt door krijgers als ze terug kwamen van de hunt naar voedsel om te landen en alles weer los te laten en te eren. 
 
Hoe lang duurt de inipi?
We zitten ongeveer 3-4 uur in de hut zelf. We doen vier rondes met alle windrichtingen, tussendoor gaat de hut open voor frisse lucht. Alle rondes worden door Inti Wasi en mij begeleidt met sjamanistische zang, drum, klankschalen, meditatie en prayers. 
 
Heb je rugklachten of last van je longen? Dan is een inipi wellicht niet geschikt voor jou, overleg dit eerst met ons. We zitten namelijk samen met zijn allen een paar uur in het donker op de grond op moeder aarde. 
 
Voorbereiding 
Drie dagen voor de ceremonie raden we je aan je voeding zo schoon mogelijk te houden. Dit houdt in zo min mogelijk bewerkt voedsel, suiker en bij voorkeur geen vlees. Vlees verteerd langzaam en hierdoor kun je last krijgen van je buik. Vis is prima. We adviseren dat je de dag zelf start met een goed gezond en stevig ontbijt. Uiteraard staat er de hele dag onbeperkt thee en water tot je beschikking. We raden je niet aan om de lodge te betreden met een lege maag, want dan is de kans groot dat je het niet volhoud. Een volle maag werkt weer tegen je energie, omdat je dan teveel aan het verwerken bent in je lichaam. We adviseren daarom om twee uur voor de hut niets meer te eten en hooguit nog wat lichts. Wij verzorgen hiervoor fruit. Mocht je na je ontbijt toch nog iets meer nodig hebben, zorg er dan zelf voor dat je nog iets te eten bij je hebt, maar dus wel iets lichts zoals bijv. een cracker met wat humus. 

Als voorbereiding op de lodge verzoeken we je minimaal 48 uur voorafgaand aan de lodge geen alcohol en/of drugs te nuttigen. Neem ’smorgens nog een lekkere douche en gebruik geen parfum en deodorant.
Neem een paar dagen voor de ceremonie extra magnesium, dit om hoofdpijn te voorkomen. De hut neemt veel van onze bouwstoffen. De hitte van de hut kun je vergelijken met een hete sauna. 

Wij zijn gewend om de hut naakt te betreden, enkel met een omslagdoek. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, wil je iets om je lichaam, voel je vrij. Ook regelen wij soep, crackers en brood met smeersels na de hut.
 
 
Prijs
€125 p.p.
Kom je met z'n twee, dan is het €100 p.p. 
Maximaal 15 deelnemers. 
 
Tijd
Je bent vanaf 11:00 uur welkom op het Landgoed Energy-Up in Zeewolde.
De dag duurt ongeveer tot 20:00u 's avonds inc. eten en napraten. 
 
Adres
Landgoed Energy-Up 
Wielseweg 9 
3896 MB Zeewolde 
 
Wil je met ons komen zweten? 
Check even de data en stuur dan even een mailtje naar Heart@Charlottealiyah.com of vul het formulier in op de homepage! Na bevestiging van ons via de mail en aanbetaling van €50,- is je plekje gegarandeerd! 
 
Subscribe for Newsletter top